#TvojaSnagaZaRad još od 1990.

Viber / WhatsApp +387 66 600 060

Povrat proizvoda, novca i reklamacije

Kada kupac dobije naručeni proizvod u slučaju nedostatka na proizvodu, kupac je dužan pismenim putem, u skladu za Zakonom o zaštiti potrošača, obavijestiti MANKO velemotor d.o.o u roku od 8 dana od dana prijema proizvoda na adresu:


MANKO velemotor d.o.o Sarajevo
Ul. Trešnje 62.
71 210 Ilidža – Sarajevo, BiH

Formular: REKLAMACIJA - ZAPISNIK O NEDOSTACIMA ISPORUKE


MANKO velemotor d.o.o Sarajevo će u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača u roku od 8 radnih dana, pregledati artikal i postupiti u skladu sa općim uslovima poslovanja i Zakonom o zaštiti potrošača.
Ukoliko kupac ima bilo kakav prigovor u skladu sa Zakona o zaštiti potrošača molimo da nas obavijesti pismenim putem na elektronsku adresu: [email protected].
Potrošač mora u obavijesti o grešci detaljno opisati grešku i omogućiti nam da grešku razmotrimo.


Reklamacije koje se šalju paketnom distribucijom moraju biti propisno zapakovane u kartonsku ambalažu.


Sve reklamacije koje su neprikladno zapakovane i kod kojih je došlo do vidljivih mehaničkih oštećena prilikom transporta neće biti preuzete nego će biti vraćene pošiljatelju.
Troškove povrata robe snosi kupac.


ZAMJENA

Zamjena proizvoda naručenih putem internet trgovine može se izvršiti u roku od 8 dana od dana preuzimanja. Zamjena se vrši na način slanja proizvoda putem brze pošte, na trošak kupca, na adresu sjedišta firme MANKO velemotor uz orginalan fiskalni račun, ispravnu ambalažu i eventualne popratne dokumente (npr. Garantni list proizvoda).


Formular: REKLAMACIJA - ZAPISNIK O NEDOSTACIMA ISPORUKE


Prije prijema proizvoda vrši se fizička provjera da bi se utvrdilo da li je proizvod ispravan i neoštećen. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, reklamacija-zamjena će biti odbijena i proizvod će biti vraćen kupcu na njegov trošak.


Ukoliko se po prijemu utvrdi da je proizvod ispravan i neoštećen, uz objašnjenje procesa zamjene sve dalje radnje se vrše u dogovoru sa kupcem i u skladu sa općim uslovima poslovanja firme MANKO velemotor d.o.o..


Naručeni artikal ne može se samoinicijativno zamijeniti u nekom od maloprodajnih objekata firme MANKO velemotor.
Troškove zamjene proizvoda snosi kupac. Naručeni artikal nije moguće mijenjati ukoliko je korišten.